Boala gură-mîină-picior

Testuser
Mesaje: 40
Membru din: Joi 09 Iul, 2020 11:39 am

Boala gură-mîină-picior

Mesaj de Testuser »


Boala gură-mînă-picior este o infecție acută virală care afectează cel mai adesea populația foarte tînără, cele mai multe cazuri fiind înregistrate sub vîrsta de 5 ani. Este contagioasă, debutează cu manifestări caracteristice pentru o viroza banala, urmate de o erupție care afectează cu precădere cele trei zone care o definesc.

- Este cauzata de virusul Coxsackie A 16, care face parte din familia de virusuri denumite nonpolio enterovirusuri.
- Boala este frecventă în sezonul cald. Se transmite foarte ușor de la copil la copil, pe cale orală, prin secrețiile nazofaringiene, tuse, strănut și prin contactul direct cu obiectele contaminate (jucării, farfurii, căni, linguri, prosoape). Boala apare frecvent în creșe, grădinițe, dar și în mediul familial, teren de joaca, in parc practice oriunde.
- Incubația este de 3-7 zile. Copilul devine contagios cu 1 saptamana inainte de apariția simptomelor. Copiii pot dezvolta imunitate față de boala gură-mînă-picior pe masură ce cresc, dar si reimbolnavirile se inregistreaza destul de desPentru a afla mai multe, accesați link-ul - http://doctorulmeu.md/boala-gura-miina-picior/ .

Scrie răspuns